Wie zijn wij?

Judith

Ja wie ben ik mmm, waar zal ik beginnen… zo’n type dat alles uit het leven wil halen (soms iets te veel) in elk geval een vrouw die bruist van nieuwe ideeën en daarom soms iets te enthousiast is. Gelukkig kan mijn vriendin Mirelle me daar wat in afremmen. Dus ook wat betreft “het project KLUTS” zijn we een goede combinatie.

Als kleine meid had ik al respect voor sporters, ik bewonder hun doorzettingsvermogen. Wat geweldig als je in je sport de beste van de wereld kunt zijn. Ik leef altijd met ze mee. Als ik nu denk aan de verkeerde wissel van Sven Kramer krijg ik weer tranen in mijn ogen. Wat ik nooit zal vergeten was mijn avontuur naar de zomerspelen in Athene en de winterspelen in Sochi als supporter. Helaas heb ik zelf nooit de topsport bereikt wat wel een droom van me was. Daarom heb ik sinds enkele jaren mijn eigen praktijk als sportzorgmasseur. Hier kan ik mijn steentje bijdragen aan de prestaties van de sporters en oefen ik mijn vak met veel liefde en plezier uit.

De laatste tijd merk ik bij sporters, ook bij vrienden om me heen, dat er steeds meer interesse is, in voeding en supplementen. Ik heb daarom de opleiding orthomoleculaire voedingsleer afgerond. Ik ben veel boeken gaan lezen over voeding. Dit soms tot grote ergernis van mijn gezin. ‘Mam waarom moet alles per se biologisch zijn en waarom ligt er niets lekkers meer in de koelkast….jij altijd met je gezond’, terwijl mijn dochter met een dichtgeknepen neus van haar verplichte groene Smoothie “geniet”.

Gelukkig kan ik mijn ei wel kwijt bij mijn klanten en vrienden en deel ik mijn tips, adviezen en recepten. Toch merk ik dat we door de bomen het bos niet meer zien en ook krijg ik al mijn kookboeken niet meer in de kast.

Toen ontstond spontaan het idee om een boek te gaan maken. Een pakgraag feelgoodboek met duidelijke overzichtelijke uitleg over voeding. Wat moet je eten om je lichaam gezond en in shape te houden met de daarbij behorende eenvoudige, gemakkelijke en snelle gerechten, waarvan de ingrediënten bij elke supermarkt verkrijgbaar zijn.

Kortom met “KLUTS” willen we dat eten gezond is maar wel een feestje moet zijn voor iedereen aan tafel! Ook voor mijn dochter, die gelukkig ook weer met een smile aan tafel zit!

Ik hoop dat iedereen net zo enthousiast van dit boek wordt, als ik!

Mirelle

Nooit gedacht dat ik een boek zou schrijven en dan al helemaal niet een kookboek.

Oh … koken was voor mij echt geen hobby. Ik kookte wel, maar dan het liefst zo gemakkelijk en snel mogelijk. Pakjes en potjes waren voor mij daarom erg dierbaar, daar hoefde ik niet bij na te denken, snel op tafel en het smaakte ook nog. En dat ik dit alles in één winkel kon krijgen nog fijner, dacht ik toen.

De verandering kwam al een beetje toen we kinderen kregen. Ik moest gaan uitvogelen wat ze wel en niet mochten maar vooral ook wat gezond is. Want je wilt toch niet dat je kind slecht eten krijgt en je wilt het als moeder toch wel goed doen. Ik moet zeggen, dat was niet altijd even gemakkelijk en gezellig aan tafel, want smaken verschillen.
De grote ommekeer kwam toen onze zoon me letterlijk en figuurlijk liet inzien wat voeding kan betekenen voor je lichaam en gezondheid. Hij was namelijk vaak moe, lusteloos en brak zijn arm 3 keer in 1 jaar. Onderzoeken wezen niets uit, gewoon pech.

Totdat we bij een orthomoleculaire therapeut terecht kwamen. Daar bleek dat onze zoon bepaalde voedingsstofjes miste, waardoor zijn lichamelijke huishouding overhoop lag, met als gevolg moeheid en poreuze botten. Door kleine aanpassingen in zijn voedingspatroon veranderde onze zoon zienderogen, presteerde beter op school en heeft sindsdien niks meer gebroken.
Vanaf toen ben ik me bezig gaan houden met voeding. En toevallig deed Judith dit ook. We hebben samen boeken bekeken, vergeleken en recepten uitgeprobeerd. Telkens kwamen we tot de conclusie dat we meer wilden. We misten de recepten die gemakkelijk en lekker zijn en we raakten een beetje de KLUTS kwijt door de hoeveelheid verschillende informatie.
Dus we zijn ons eigen onderzoek naar voeding gestart. We zijn informatie gaan verzamelen via workshops, boeken en internet. Ook heb ik de opleiding orthomoleculaire voeding voor kinderen afgerond en toen is het me nog meer duidelijk geworden, hoe belangrijk voeding is.

Zo ontstond het idee voor een eigen boek, zodat we onze kennis zouden kunnen delen met anderen, hoe gaaf zou dat zijn! Nou, en dan heb je twee enthousiaste, ijverige vriendinnen die er geen gras over laten groeien en voila dit is het resultaat!